Cryptocurrency Adoptie geleid door Oekraïne – Chainalysis

2. August 2020

Cryptocurrency adoptie wordt geleid door ontwikkelingslanden, met Oekraïne als de grootste adopteerder van de nieuwe technologie, volgens een nieuw rapport van Chainalysis. In een studie die een aantal metriek in overweging nam om op werkelijk gebruik van digitale activa te wijzen, houdt van China en de V.S. slechter dan de Oekraïne, Rusland, en Venezuela in termen van echte cryptocurrency adoptie, hoewel zij veel meer grote houders van cryptocurrency hebben.

Kleine landen leiden de weg

Het ‚Chainalysis‘-rapport bekeek een aantal metrieken om niveaus van adoptie te onderscheiden, waaronder cryptokredietwaarde aan de ketting ontvangen door landen, aantal cryptokredietdeposito’s aan de ketting, overgedragen waarde aan de ketting en handelsvolume van collega’s aan de peer-to-peer. Deze gegevens werden gewogen op basis van de koopkrachtpariteit per hoofd van de bevolking en het aantal internetgebruikers in elk land om een eindcijfer te geven.

cryptocurrency adoption

Het rapport vond dat terwijl de VS en China de grootste transactievolumes leveren, inwoners van Oekraïne, Rusland en Venezuela de meest actieve retailgebruikers van cryptocurrencies zijn. China en de VS volgen het voorbeeld, naast Kenia.

De ‚Chainalysis‘ metriek geeft een duidelijker beeld van de werkelijke cryptocrisis in termen van regelmatig gebruik, wat de reden is waarom Oekraïne en andere kleinere landen zo hoog op de lijst staan.

Is Oekraïne een blokketenhub?

Oekraïne mag dan wel gezien worden als een verrassingsleider in de adoptiewedloop van de cryptografie, maar het land heeft een bijzonder techniekvriendelijke bevolking en een ontluikende startup-omgeving. Het zou verleidelijk zijn om ze een blokketenhub te noemen, maar dat zou het land waarschijnlijk tot hetzelfde lot veroordelen als andere vermeende hubs, waarvan de meeste hun facturering niet hebben waargemaakt.